قدرت خرید مردم به حدی کاهش یافته که برخلاف روند معمول، حتی با افزایش قیمت دلار نیز تقاضا برای خرید موبایل افزایش نمی یابد. سیدحسین سادات حسینی ، رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران، این موضوع را عامل رکود دوماهه در بازار موبایل می داند.
او در گفت وگو با ایلنا اظهار داشت: «تا سال گذشته، هر بار که قیمت دلار افزایش می یافت، مردم برای خرید گوشی هجوم می آوردند، اما این روند تغییر کرده است. اکنون حتی جهش نرخ ارز نیز تقاضا را تحریک نمی کند، زیرا مردم توان خرید ندارند.»
به گفته او، حتی معاملات شب عید نیز نتوانسته رونق خاصی به بازار موبایل ببخشد و همچنان «بیشتر خرید و فروش ها میان همکاران این صنف انجام می شود، درحالی که تقاضای عمومی به شدت کاهش یافته است.» در مقابل، مردم به تعمیر موبایل های خود روی آورده اند و همین امر باعث رونق بازار تعمیرات موبایل شده است.
تأثیر نوسانات ارزی بر بازار موبایل
رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران در مورد تأثیر نوسانات ارزی بر این بازار توضیح می دهد: «با افزایش اخیر نرخ دلار، قیمت گوشی های بالای ۶۰۰ دلار حدود پنج درصد رشد داشته است، زیرا این کالاها با ارز حاصل از صادرات وارد می شوند. اما موبایل هایی که قیمت آن ها کمتر از ۶۰۰ دلار است، با ارز نیمایی تأمین می شوند و در نتیجه، تأثیر چندانی از نوسانات ارزی نمی پذیرند.»