آیا من صدای خوبی برای خوانندگی دارم؟

اگر می توانید با صدای بلند این مقاله را بخوانید، باید صراحتاً بگویم که بله! تمام کسانی که می توانند به شکل عادی صحبت کنند، پس در حنجره خود دارای تارهای صوتی هستند؛ اما این پرسش معمولاً در راستای همان پرسش معروف است که چگونه خواننده شویم؟ قطعاً منظور از صدا برای خواننده شدن کمی متفاوت است صدا برای حرف زدن خواهد بود؛ اما آنچه باید بدانید این است که داشتن تار صوتی سالم، برای تبدیل شدن به یک خواننده تقریباً کافی است؛ چرا که شما باید تارهای صوتی خود را مانند هر ماهیچه دیگری در بدنتان تقویت کنید.

کشف استعداد خوانندگی چند مرحله دارد که می توانید آن‌ها را در ادامه همین پست یاد بگیرید و با خود بسنجید که چگونه می توانید با شرکت در کلاس خوانندگی استعدادهای نهفته خود را در این زمینه پرورش دهید.

یک خواننده ذاتی چه خصوصیاتی دارد؟

اگر پیش از این یک آلبوم موسیقی منتشر کرده باشید دلیل نمی‌شود که شما یک خواننده ذاتی باشید. اگر هیچ آواز ضبط شده‌ای هم ندارید دلیلی بر عدم توانایی شما برای خوانندگی نیست.

اما اگر در خودتان نشانه‌های زیر را می‌ببینید، حداقل می‌توانید مطمئن باشید که استعداد خوانندگی دارید:

  1. خواننده‌های ذاتی همیشه می‌خوانند. مهم نیست کسی دور و برتان باشد، شما همیشه با خود زمزمه می‌کنید و هیج چیزی نمی‌تواند مانع این لذت شما شود.
  2. بیش از دیگران صدای خودتان را دوست دارید و برای آن ارزش قایل هستید.
  3. عاشق ساز زدن هستید و یا حداقل در یک دوره از زندگی خود نوازندگی کرده‌اید.
  4. اگر نوازنده باشید به نحوه صدادهی و روش‌ ایجاد طنین‌های محتلف از ساز خود دقت می‌کنید.
  5. بجای هدیه دادن به کسی که دوستش دارید، برای او آواز می‌خوانید.
  6. شما عاشق دیدن خواننده‌ها و یا نوازنده‌هایی هستید که با احساس اجرا می‌کنند و همیشه درباره اجرای آنها بحث می‌کنید.
  7. با شنیدن موسیقی وارد یک عالم دیگر می‌شوید و درد و غم را فراموش می‌کنید.
  8. فقط برای وقت گذرانی به موسیقی گوش نمی‌دهید. شما نمی‌توانید همزمان روی یک مساله تمرکز کنید و به یک موسیقی خوب گوش دهید. وقتی در هنگام ورزش موسیقی گوش می‌کنید متوجه گذشت زمان نمی‌شوید.
  9. بخشی از زمان شما در طول روز به فکر کردن درباره موسیقی می‌گذرد.
  10. موسیقی شما را به احساسات و خاطرات گذشته وصل می‌کند. مثلا با شنیدن یک موسیقی خاص، یاد یک دوست، یک مراسم تولد، معشوق خود و یا لالایی مادرتان می‌افتید.
  11. موسیقی روشی برای بیان احساسات شماست. وقتی ناراحت و یا عصبانی هستید، موسیقی می‌تواند شما را آرام کند و احساسات‌تان را کنترل کند.
  12. یک ملودی زیبا می‌تواند شما را احساساتی کند و همزمان با اشک ریختن یک حس زیبا به شما دهد. احتمالا همزمان با غلیان احساسات، همراه خواننده آهنگ، شعر را زمزمه هم می‌کنید.
  13. شما عاشق جمع‌آوری کلکسیون‌های موسیقی از دوستان و فامیل هستید و همیشه از شنیدن یک موزیک جدید لذت می‌برید.
  14. با دوستان‌تان در شبکه‌های اجتماعی مثل تلگرام و فیسبوک و یا به صورت حضوری موسیقی ردوبدل می‌کنید و از بحث کردن در مورد سبک‌های موسیقی و استایل نوازندگی و آهنگسازی ستارگان محبوب خود کیف می‌کنید.
  15. اطرافیان می‌گویند شما با شنیدن موسیقی از خود بیخود می‌شوید و آنها را فراموش می‌کنید. شما از این حرف نه تنها نارحت نمی‌شوید، بلکه به آن افتخار می‌کنید.

تیمبر یا رنگ صدا در خوانندگی

نخستین و شاید با اهمیت‌ترین مرحله برای کشف استعداد خوانندگی پیش از شرکت در دوره آموزش خوانندگی ، درک رنگ صدایی خویشتن است. رنگ صدایی در واقع مشخصه‌ای حنجره است که به کمک آن می توانیم صدای افراد مختلف را از هم تشخیص دهیم. همانطور که 16 میلیون رنگ مختلف در صفحه نمایشگر شما وجود دارد، بی نهایت رنگ صدایی مختلف نیز می تواند در جهان وجود داشته باشد.

پیش از هر چیز باید بدانید که شما قرار نیست با فشار آوردن به تارهای صوتی خود، سعی در تقلید صداهای رایج داشته باشید. بلکه برای کشف استعداد واقعی خود، باید تلاش کنید که رنگ صدایی خود را پیدا نمایید. اگر می پرسید چگونه خواننده شویم ، بگذارید بگوییم در گام اول رنگ صدایی خود را بدون تقلید از هیچکس بیابید.

جنس صدای شما می تواند شاخص مهمی برای خواننده شدن باشد. این رنگ صدایی می تواند تعیین کننده سبک ترانه هایی که می توانید بخوانید نیز باشد. به عنوان مثال اگر خواننده‌ای مثل رضا یزدانی با رنگ صدایی خاص خود نمی توانست درک صحیحی از جنس صدای خود داشته باشد، بدون شک نمی توانست سبک موسیقی خاص و مستقل خود را نیز ایجاد نماید. این موضوع تقریباً برای تمام خوانندگانی که سبک موسیقیایی و جنس صدایی مستقل خود را دارند، صادق است؛ بنابراین سعی کنید جنس صدای خود را بشناسید.

گستره صوتی حنجره

دومین گام پیش از شرکت در کلاس خوانندگی، درک صحیحی از گستره صدایی شما است. هر استادی در هر کلاسی پیش از آموزش خوانندگی نیاز دارد که گستره صوتی شما را بشناسد. برای درک بهتر گستره صوتی حنجره باید این را بدانید که موسیقی از 7 نت اصلی تشکیل شده که به صورت دایره‌ای تکرار می شوند و در هر دوره تکرار، یک اکتاو بالا‌تر می روند. دقیقاً مانند یک راه پله گرد که در هر طبقه از 7 پله تشکیل شده و طبقه به طبقه همان پله‌ها در همان موقعیت تکرار می شوند. در موسیقی به هر کدام از این طبقات، یک اکتاو می گویند.

حال برای درک موضوع، باید بدانید که حنجره هر نفر نمی تواند در تمامی این گستره بی پایان عمل کند و به طور معمول یک حنجره بین 1.5 تا 2 اکتاو نت را می تواند بدون فشار آوردن ادا کند؛ بنابراین اینکه این بازه صوتی در کدام طبقات از این ساختمان 11 طبقه را در بر می گیرد؟ برای این که راحت‌تر بتوان این اندازه گیری‌ها را انجام داد، گستره صوتی به 4 دسته اصلی تقسیم شده است که شامل: باس، تنور، آلتو و سوپرانو می‌شود.

این دسته بندی از بم‌ترین صداها که متعلق به مردان است تا زیر‌ترین صدا‌ها که برای خانوم‌ها است، دسته بندی می‌شود. آقایان معمولاً دارای صداهایی در گستره صوتی باس یا تنور هستند و خانوم‌ها نیز گستره صوتی آلتو و سوپرانو را در بر می گیرند. البته دسته بندی‌های دیگری بینابین این دسته بندی‌ها نیز وجود دارند؛ اما دسته‌های اصلی همین 4 دسته هستند. برای اینکه بدانیم چگونه خواننده شویم ، باید در نزد یک استاد کلاس خوانندگی یا استاد سلفژ و همراه با سازی مانند پیانو، نت‌های بم و زیر حنجره خود را بخوانیم تا با توجه به نت هایی که صحیح خوانده شد، گستره صوتی حنجره مشخص شود.

تکنیک‌های خوانندگی

تکنیک‌های خوانندگی بخشی از پاسخ پرسش چگونه خواننده شویم را به شما می دهد که مربوط به شرکت در دوره آموزش خوانندگی است. شما این تکنیک‌ها را در کلاس خوانندگی فرا خواهید گرفت و در طی فراگیری همین تکنیک‌ها است که تبدیل به یک خواننده حرفه‌ای خواهید شد. تکنیک هایی که باید در طی این مسیر فرا بگیرید، بسیار متنوع و گسترده هستند؛ اما مهم‌ترین آن‌ها را می توان اینگونه بر شمرد:

  • چگونگی ادای نت‌ها از حنجره و سینوس‌های سر
  • چگونگی ایجاد تحریر در حنجره
  • چگونگی استفاده از تحریر در هنگام آواز خواندن
  • تکنیک نفس گیری و مدیریت تنفس در آواز
  • چگونگی مدیریت میمیک چهره و حرکات صورت در حین آواز خواندن
  • زبان بدن در خوانندگی
  • تکنیک‌های مربوط به خوانندگی بر روی صحنه
  • و…

برای موفقیت در این تکنیک‌ها که بخش مهمی از خواننده شدن هستند، باید دوره آموزشی حرفه‌ای و استانداردی را برای خود انتخاب کنید.

خواننده شدن بیش از هر چیز نیاز به پشتکار و راهنمایی دارد. برای اینکه بدانیم چگونه خواننده شویم ، باید مسیر صحیح خوانندگی را پیش بگیریم و در انتخاب دوره آموزش خوانندگی بسیار دقت نماییم. پس از پیدا کردن یک کلاس خوانندگی خوب و حرفه ای، باید با پشتکار فراوان یکی پس از دیگری گام‌های لازم را برای کسب مهارت‌ها طی کنیم و بدون عجله و با صبوری و تلاش، به سوی موفقیت در این زمینه حرکت نماییم.

دوره‌های آموزشی پورپروین ، یکی از حرفه‌ای‌ترین و کامل‌ترین دوره‌های آموزش خوانندگی است که با آموزش صفر تا صد خوانندگی در مسیر خواننده شدن به شما آموزش خواهد داد. کلاس‌های آکادمی پورپروین هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین در پکیج‌های مختلف برای شما محیا شده تا شما نیز بتوانید حتی در همین دوره شیوع بیماری کرونا از خانه خود و بدون نیاز به رفت و آمد در سطح شهر و بدون محدودیت جغرافیایی از هر جای جهان که هستید، دوره آموزش خوانندگی را طی نمایید.

در دوره‌های آموزش خوانندگی ، شما تمام آنچه برای تبدیل شدن به یک خواننده نیاز داشته باشید را در اختیار خواهید داشت؛ چرا که در این دوره‌ها علاوه بر تکنیک‌های اولیه خوانندگی، تکنیک‌های خوانندگی بر روی صحنه و تمامی تکنیک‌های دیگری که ممکن است در این مسیر به کار شما بیاید را در اختیار خواهید داشت.